Élővilág
03
jan.

Macska mentette meg egy család életét az égő házban

Post in Élővilág

Még időben felébresztette az alvó családtagokat. Macska mentette meg egy család életét az égő házban Ausztriában. A tűz a földszinti lakóhelyiségben lévő cserépkályha közelében keletkezett hajnali 5 óra körül, és hamar átterjedt az emeleti hálóhelyiségekre a tiroli parasztportán az Innsbruckhoz közeli Pollingbergben.

Az egyre sűrűbb füstöt érezve a macska felébresztette az alvó családtagokat, ennek köszönhetően senki sem sérült meg.

A tűzoltóság nyolc járművel és 30 emberrel vonult ki, de a ház jórészben a lángok martaléka lett.

Kapcsolódó elemek

  • MIlyen macska illik hozzád?

    Már régóta fontolgatod, hogy megoszd a lakásod egy macskával? Ne legyenek illúzióid, ezek az állatok híresen öntörvényűek, ezért többnyire neked kell majd alkalmazkodnod az ő igényeikhez. Jól gondold hát meg, milyen fajtát szerzel be.

  • Betiltják a gömbakváriumot

    Egy kormányrendelet értelmében július 1-jétől tilos lesz halat, vagy hüllőt gömbakváriumban tartani, de a madarakat köralapú kalitkában tartókat is megbüntethetik. A kutyák számára minimum tíz négyzetméteres területet kell biztosítani, és négy méternél rövidebb láncra tilos lesz kikötni őket.

  • A Maine Coon

    A Maine Coon már az 1900-as évek elején megmutatta magát a kiállításokon az Amerikai Egyesült Államokban. Valószínűleg ezek a maine-i macskák voltak azoknak az első macskáknak a leszármazottai, melyeket a gyarmatokra hoztak be, később pedig Angliából importáltak.