Egészség és életmód
04
jún.

Babamasszázs az egészségért és boldogságért

Szülővé válni számos nem várt kihívással járó feladat, mely mind az édesanya, mind a gyermek számára megterhelő lehet. Kutatások igazolják, hogy a babamasszázs technikáját elsajátítók könnyebben tudnak kikapcsolódni, ráadásul az anyuka és a baba közötti kapcsolat is sokkal szorosabbá válik.

 Az anyaméh oltalmán kívüli élet feszültségekkel teli a kisbabák számára, hiszen szinte folyamatosan új impulzusokkal találkoznak, és ilyenkor ismerkednek a szeretet, illetve a biztonság érzéseivel. Életük ennek a szakaszában szerzett tapasztalataik pedig jelentősen befolyásolhatják, hogy később hogyan alakítják emberi kapcsolataikat, a biztonságot adó szülői érintés ezért legalább olyan fontos a fejlődésük szempontjából, mint a megfelelő táplálkozás.

Képzett babamasszázs oktatóink végigvezetnek a relaxációs masszázs fontos lépésein, melynek során a szülő nemcsak a pozitív érintés módszerét sajátítja el, de megtanulja felismerni a gyermekétől jövő non-verbális jeleket is. A babának már sokkal azelőtt vannak érzései, hogy megértené a dolgok jelentését, így ezzel a módszerrel megkönnyíthetjük számára a szülővel való kommunikációt. A tanfolyam végére a résztvevők megismerik azokat a technikákat, amellyel anya és gyermeke otthon is folytathatják a világ közös felfedezését.orvos kereső

A babamasszázs jótékony hatásait több esetben dokumentálták már. A módszernek köszönhetően a gyermek sokkal jobban érzékeli a felé irányuló szeretetet, nagyobb biztonságban érzi magát, és segít abban, hogy életében először a tiszteletet is megtapasztalja. A masszázs erősíti és szabályozza a baba emésztési, légzési és keringési rendszereit, ezzel csökkentve a hasfájás és szorulás tüneteit és – a szülők örömére is – mélyebb alvást biztosít.

Nem kell hangsúlyozni, hogy egy nyugodtan alvó kisbaba milyen fontos az apuka és az anyuka pihentségéhez, de nem ez az egyetlen pozitívum, amit a babamasszázs nyújtani tud. A szülők magabiztosabban foglalkoznak gyermekükkel, megismerik és képesek reagálni a baba jelzéseire, valamint segít együtt kipihenni a pelenkázás és az etetés forgatagának fáradalmait.

Az ezzel – és egyéb egészségügyi kérdésekkel – kapcsolatos további információért látogasson rendszeresen weblapunkra (www.firstmedcenters.com) vagy a klinika FaceBook oldalára.