Egészség és életmód
31
okt.

A búzacsíra hatása a szexuális életünkre

A búzacsíraolaj rendkívül gazdag E-vitaminban és egyéb értékes anyagokban. A kutatók véleménye szerint nőknél és férfiaknál egyaránt elősegíti a nemi aktivitást.

Tudunk olyan esetekről, amikor meddő nőknél peteérést váltott ki, illetve nemzőképtelen férfiaknál növelte az ondósejtek számát.

Kanadában dr. Shute, aki az E-vitamin szívbetegségekkel kapcsolatos hatásainak kutatásával vált széles körben ismertté, a nemi szervek betegségei ellen is alkalmazta az E-vitamint. Kutatásai    szerint az E-vitamin megvonása egyes nemi szervek visszafejlődéséhez, elsorvadásához, az ondósejtek számának csökkenéséhez, következésképpen teljes sterilitáshoz vezetett.

Shute doktor a búzacsíraolajat, illetve a benne lévő E-vitamint többek között koraszülés és terméketlenség ellen ajánlja. A hozzá forduló házaspároknak azt szokta tanácsolni, hogy a férj menjen el spermavizsgálatra, ahol fény derül az ondósejttermelés esetleges zavaraira.

Az általa alkalmazott kezelésnek a férfiak nemzőképtelenségére kifejtett hatását elemezve dr. Shute azt tapasztalta, hogy azoknál a férfiaknál, akik két héten át naponta szedték az E-vitamint, az esetek 48%-ában megnőtt az ondósejtek száma, 67%-uknál javult az élő és az elpusztult ondósejtek aránya, és 56%-uknál a kezelés előtti rendellenes ondósejtek helyett egészséges sejtek termelődtek.

Az egyszerű parasztemberek már réges-rég tudják, hogy a csíraolajban található E-vitamin fokozza a termékenységet. Természetesen nem ismerték az „E-vitamin” elnevezést, de csődöreiket és más tenyészállataikat teljes (a csírát is tartalmazó) gabonaszemek őrleményével etették, hogy növeljék termékenységüket. A baromfitenyésztők azt mondják, a tyúkoknak adott friss gabonaőrleménnyel növelhető a tojáshozam.

Kapcsolódó elemek

  • Hogyan csíráztass az íróasztalodon?

    Ütött az igazság órája: már az is termeszthet zöldséget, akinek nincs kertje. Nézzük, hogyan csíráztassunk otthon magvakat!
    Olyan gyorsan itt a tél, aztán a következő tavaszig egyre drágábbak lesznek a friss zöldségek. Könnyen túljárhatunk viszont a zöldség-importőrök eszén, ha a tettek mezejére lépünk és a zöldségeket csírával pótoljuk.